NAPOMENA: ako nemate volje i zivaca za radit tortilje rade ih kupite u ducanu
12 komada
200 g kukuruznog brasna
250 g psenicnog brasna
1 zlica soli
85 g margarina (na kockice)
oko 200-230 ml vrile vode (ovisno o tipu brasna koje koristite)
prasno za posipanje (trebat ce vam ga dosta)
1. U zdjelu uvalit dvi vrste brasna, margarin u kockicama i vrile vode. Uzet mikser sa nastavcima za miksat kruv. Pobrasnit radnu plohum bacit na to brasno i misit ga par minuta. Izrolat ga u kobasu :cerek: i otkidat 12 istih djelova.
2. zagrijat tavicu sa debelin dnom (ne dodavat nikakvu masnocu ili ulje u nju!!!)
3. Izrolat sa lazanjurom (onim cudom za rolanje) na pobrasnjenoj povrsini tjesto sto tanje moguce (a da ne pocme pucat). Ne brinite nakon 3 puta cete skuzit kako izrolat okruglu tortilju, a do tata ce bit i kockastih, i trokutastih... svega
4. bacit tortilju na vrilu tavu, i kad pocme vatat malo boje i kad se pocme napuhivat okrenit da i sa druge strane uvati boje.
5. pripremite cistu kesu i koju cete stavljat ispecene tortilje, ne brinite za vlagu koja se sakupi u kesici. Bas zbog te vlage tortilje nece bit previse hrskave i nece pucat. (tako u kesi ih mozete 2 dana sacuvat)
Punjenje od gljiva
1 glavica kapule
500 g sampinjona
1 zlica maslinovog ulja
sol
papar
1. na maslinovom ulju zazutit kapulu, kad uhvati boju dodat gljive, sol i papar, neka gljive puste vodu. I to je to
Punjenje od mrkve i poriluka
1 poriluk
2 mrkve
1 zlica maslinovog ulja
sol
papar
1. Na maslinovom ulju dodat poriluk, i mrkvu koju ste na otkidali na listice (ja to napravim sa onim cudom za gulit koru krumpiru). Dodat zacine i malo vode
Ostalo:
salata ili krastavci ili pome (bilo kakvo svjeze povrce)
salse (po zelji)
ako vam sta nije jasno, samo pitajte!!!!
USLAST
kopirajt by njasa
sta su to pome??extra ti je recept
OdgovoriIzbriši