srijeda, 7. ožujka 2007.

Voćni složenac

U posudu složite kriške jedne naranče,polovicu ananasa iz manje konzerve,kolutiće jednog kivija,na kockice narezanu jabuku i 10 jagoda narezanih na listiće.Posudu sa voćem stavite u hladnjak.Preostali ananas miksajte sa jednom vrećicom vanilin šećera i naribanom limunovom koricom.Smjesi dodajte sok od ananasa iz konzerve i stavite da zavri.Ohlađenom voćnom kašom prelijte voće.
nanna25

Kuglice od suhih šljiva

Mikserom usitnite 8 suhih šljiva,dodajte narezanu naranču i jednu žlicu mljevenih oraha ili lješnjaka.Od mase oblikujte kuglice.Uvaljajte ih u kokosovo brašno.
nanna25

Pečene banane

Dvije banane prerežite po dužini i složite na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje.Prerezane banane pospite žličicom cimeta i jednom žličicom grožđica.Žlicu maslaca razdijelite na 4 komadića te po jednu stavite na svaku polovicu banane.Pecite 15 minuta na 180 stupnjeva.Pečene banane složite na tanjur i prelijte sokom od jedne naranče.
nanna25

Jabuke s medom

Pripremite 4 jabuke,izdubite sredinu i napunite smjesom od 2.žlice grožđica,1.žlice mljevenih ili nasjeckanih oraha,2 prstohvata cimeta i 1.žlice meda.
Jabuke složite u vatrostalnu posudu te ih prelijte sa 3 dl soka od jabuke.Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.Tijekom pečenja jabuke više puta zalijte sokom od jabuka.

Banane s orasima

Dvije banane narežite na kolutove i pecite ih na žličici maslaca par minuta.Dodajte dvije žlice mljevenih oraha ili lješnjaka,lagano promiješajte i ručak je gotov:))
Dobre su i kruške pripremljene na isti način ili možete kombinirati jednu bananu i jednu krušku.
nanna25