2 veće tikvice
čašica kiselog vrhnja
brašno (sve vrste dolaze u obzir osim pšeničnog)
sol
luk
češnjak
začini po želji
2 žlice maslinovog ulja
Tikvice naribati,posoliti i ostaviti 10-15 min.
Za to vrijeme sitno nasjeckati luk i češnjak (preporučam ih čak i samljeti)
Tikvice dobro procjediti od vode. Napominjem da ih treba dobro iscjediti jer će pustiti jako puno vode.
Ponovno malo posoliti, dodati češnjak i luk i začine po želji, i brašno.
S obzirom da treba nešto da se poveže, a jaje je isključeno preporučam staviti jednu jušnu žlicu vrhnja. Dobro sve promješati i staviti 2 žlice maslinovog ulja.Još malo promješati. Na dasku ili radni stol posuti malo brašna, žlicom uzimati smjesu nasloniti na brašno okrenuti i oblikovati i staviti peći na vruću teflon tavu
Peči sa svake strane po dva puta, te malo smanjiti vatru da ne bi unutra ostale sirove.
Slagati ih u posudu, kad su gotove posuti s peršinom, ostatkom vrhnja i naribati sir po želji, ali najboje feta sir. Ne preproučam masne žute sireve.
Uz to napraviti zelenu salatu u koju možete nasjecakti mozzarelu ili još malo feta sira!
Dobar tek želi Vam masažerka
**napominjem da ako nemate teflon tavu ne preporučam raditi ove pohance jer bi popile puuuuno ulja što nije preporučljivo na ovu dijetu
četvrtak, 8. ožujka 2007.
Pretplati se na:
Postovi (Atom)