petak, 23. ožujka 2007.

Peceno povrce

jedna veeeelika tikvica oguljena i razrezana na manje komade
dvije rajcice, rascetverene
crveni luk, rascetveren
dva tri shampinjona, rascetverena
dvije paprike narezane na vece komade
dva tri krumpira oguljena razrezana

sve skupa posuto vegetom i podliveno s malo ulja te zapeceno u pecnici

uz to, shalataaaaaaaaaaaaa

kopirajt by atlantis

Tortilje sa povrcem












NAPOMENA: ako nemate volje i zivaca za radit tortilje rade ih kupite u ducanu

12 komada

200 g kukuruznog brasna
250 g psenicnog brasna
1 zlica soli
85 g margarina (na kockice)
oko 200-230 ml vrile vode (ovisno o tipu brasna koje koristite)
prasno za posipanje (trebat ce vam ga dosta)

1. U zdjelu uvalit dvi vrste brasna, margarin u kockicama i vrile vode. Uzet mikser sa nastavcima za miksat kruv. Pobrasnit radnu plohum bacit na to brasno i misit ga par minuta. Izrolat ga u kobasu :cerek: i otkidat 12 istih djelova.
2. zagrijat tavicu sa debelin dnom (ne dodavat nikakvu masnocu ili ulje u nju!!!)
3. Izrolat sa lazanjurom (onim cudom za rolanje) na pobrasnjenoj povrsini tjesto sto tanje moguce (a da ne pocme pucat). Ne brinite nakon 3 puta cete skuzit kako izrolat okruglu tortilju, a do tata ce bit i kockastih, i trokutastih... svega
4. bacit tortilju na vrilu tavu, i kad pocme vatat malo boje i kad se pocme napuhivat okrenit da i sa druge strane uvati boje.
5. pripremite cistu kesu i koju cete stavljat ispecene tortilje, ne brinite za vlagu koja se sakupi u kesici. Bas zbog te vlage tortilje nece bit previse hrskave i nece pucat. (tako u kesi ih mozete 2 dana sacuvat)


















Punjenje od gljiva

1 glavica kapule
500 g sampinjona
1 zlica maslinovog ulja
sol
papar

1. na maslinovom ulju zazutit kapulu, kad uhvati boju dodat gljive, sol i papar, neka gljive puste vodu. I to je to

Punjenje od mrkve i poriluka

1 poriluk
2 mrkve
1 zlica maslinovog ulja
sol
papar

1. Na maslinovom ulju dodat poriluk, i mrkvu koju ste na otkidali na listice (ja to napravim sa onim cudom za gulit koru krumpiru). Dodat zacine i malo vode


Ostalo:
salata ili krastavci ili pome (bilo kakvo svjeze povrce)
salse (po zelji)

ako vam sta nije jasno, samo pitajte!!!!
USLAST

kopirajt by njasa