srijeda, 14. ožujka 2007.

Gljive punjene svjezim sirom i spinatom/blitvom

6-7 velikih (jako velikih) sampinjona
200 g blitve ili spinata
150 g svjezeg sira
50 g gaude
50 g parmezana (po mogucnosti u komadu koji ste sami naribali, a ne iz kesice)
1 zlica maslinovog ulja
sol
papar
muskat

1. Odvojit klobuke sampinjona od stapki. Stapke nasickat, spinat nasickat i dodat u tavu sa zlicom maslinovog ulja, neka se sve skupa dinsta oko 10tak minuta na tavici.
2. U zdjelu dodat izdinstane stapke sampinjona sa spinatom, svjezi sir, parmezan, papr, sol, muskatnog orascica.
3. Napunit klobuke sampinjona sa smjesom od sira, i po svakom napunjenom klobuku dodat naribanog parmezana.
4. Zagrijat pecicu na 200. Stavit klobuke na papir za pecenje i pec u pecici 20tak minuta.

njasa

Rizot sa porilukom, kukuruzom i mrkvom

za 2 osobe

1 veliki poriluk (isjeckan na kolutice)
3 mrkve (isjeckane na kolutice
4-5 zlica kukuruza (oko 3/4 kukuruza iz male limenke)
150 g rize
2 zlice maslinovog ulja
sol
papar
vegeta


to sam danas radila za rucak, stvarno je bilo fino.
1. Dodat mrkvu i poriluk istovremeno na toplo maslinovo ulje i poklopit poklopcem. Pustit da poriluk omeksa i ako treba dodat malo vode.
2. U povrce dodat rizu i vode po potrebi (racunajte da na jednu solju rize ide jedna solja vode). Dodati i kukuruz, sol, papar i vegetu. Kad se riza skuha rizot je gotov

Uz to sam jela i salatu od poma, stvarno mljac. Inace bi u rizote uvik stavljala i parmezana i zlicu masla, ali sad sam skuzila da to nije potrebno.

njasa