subota, 10. ožujka 2007.

Oslic sa paprikom i pomama

2 velika fileta oslica (ja kupim vec smrznute i ociscene)
1 crvena paprika (isickana na kockice)
3 zrele pome / rajcice (isjeckane na kockice)
1 mala kapula (isjeckana na kockice)
1 zlica maslinovog ulja
mrvicu secera (na vrh noza)
1 komadic svjezeg izribanog dumbira
pasta od soli i sezama (ili obicna sol)

1. na maslinovom ulju zazutit kapulu i dodat u isto vrime papriku da omeksa, dodat sve zacine .
2. dodat isjeckane rajcice i 1 dcl vode. filete prepolovit i dodati ih u tavicu sa ostalim sastojcima. sve skupa pustit da lagano kuha 10 minuta.

Prijatno

njasa

Slatki složenac

100 g Petit beurre keksa
1 puding od čokolade
mljeko
1 čokolada za kuhanje
Ho-la-la vrhnje za kolače
šećer
bademi
suhe brusnice (ili neko drugo suho voće)

Skuhati puding s malo više mljeka nego bi trebalo.
Na lagano ugrijano vrhnje za kolače stavite čokoladu za kuhanje i mješajte dok se ne otopi i stvrdne.
U zdjelu posložiti kekse koje malo razlomite na manje komade, zalijete pudingom dok je još topal, pa ponovno kekse, čokolada za kuhanje,bademi i suhe brusnice.
Poslužiti toplo.

Dobar tek, Space girl

Rižina tjestenina sa špinatom i sjemenkama

50 g Noodles rižina tjestenina
špinat
sjemenke sezama
sjemenke suncokreta
masl.ulje
sol
soja sos

Rižinu tjesteninu namoćiti 15ak minuta u toplu vodu.
Špinat oprati, možete ga i narezati na sitnije rezance, stavite ga na ugrijanu teflonku posolite i kad uvene (omekša) stavite ga u posudu.
Rižinu tjesteninu procjedite, isjeckajte na manje rezance i stavite na ugrijanu teflonku s žlicom maslinovog ulja.Kad čujete da se tjestenina peće ubacite sjemenke u količini po želji ali ne previše, smanjite vatru ostavite 1-2 min i ulijte soja sos (1-2 jušne žlice), ostavite još 1-2min, vratite u to špinat, promješajte, po želji još i posolite.

Dobar tek želi vam masažerka

Dobar tek