četvrtak, 22. ožujka 2007.

Rizot od sparoga

150 g rize
mac sparoga (divljih po mogucnosti)
1 kapula
1 mlada kapulica
1 mrkva
2 zlice maslinovog ulja
1 komadic luka
papar
sol
vegete
1 dec bilog vina (ako niste na djeti, ako ste na djeti zanemarite)

1. ocistit sparoge od "drvenastog" djela (ne bacat drvenasti dio!!!1), i isickat na komade od oko 1.5 cm. Na maslinovom ulju zazutit kapulu, naribanu mrkvu i mladu kapulicu.
3. U meduvremenu u kolicini vode koja je potrebna za skuhat riz ( 2 solje vode na solju rize) skuhat drvenasti dio sparoga 10 minuta.
3. U tavicu sa povrcem dodat riz, sparoge, i tekucinu u kojoj su se kuhale sparoge. Zacinit paprom, vegetom i sa soli.
4. Kuhat dok riza ne bude gotova.

napomena za one koji nisu na djeti: Mozete zamjenit dio tekucine u kojoj su se sparoge kuhale, sa malo bilog vina, i kad je rizot gotov dodat malu kockicu masla i malo naribanog parmezana (ne iz kesice nego pravi parmezan)

USLAST!
by njasa