srijeda, 28. ožujka 2007.

POVRTNI NABUJAK

2 veće tikvice
2 veće mrkve
1 poriluk
1 luk
3 pice češnjaka
začini po želji
masl ulje
1 vrhnje
sir
1 žlica intergralnog brašna

Tikvice i mrkvu narezati na duge trake do cm debljine.
Poriluk usitniti i popirjati da malo omekša.
Mrkvu posložiti u tavu za pečenje, posoliti i procjediti pice češnjaka ili ih sitno nasjeckati.
Preko staviti pola količine poriluka.
Tikvice malo na teflonki popeći (da se izbjegne puštanje vode pri pečenju)) i složiti ih na mrkvu i poriluk, pa ponovno staviti red poriluka i red tikvica, posoliti i zaćiniti po želji, politi za 2 žlice maslinovog ulja, pokriti folijom i staviti peći na 200C.
U vrhnje naribati sira, staviti intergralno brašno, dobro promješati i to premazati preko povrća, maknuti foliju i ostaviti da se zapeće.
Kad se to zapeće i nadigne, ostaviti malo da se ohladi.
Poslužiti uz još naribanog sira po nabujku!

Dobar tek želi vam masažerka


*** recept nija za objavljivanje po javnim tiskovinama