3 šake probrane i oprane leće ili graha
1 veća glavica sitno sjeckanog luka
1 mrkva
2 srednja krumpira nasjeckana na kockice
1 češanj sitno sjeckanog češnjaka
malo slanine ili suhog mesa
1 lovorov list
peršin
sol, vegeta, papar, crvena paprika, začini po želji
Leću / grah prokuhati na par minuta (grah je dobro i namočiti večer prije, brže će biti kuhan). Baciti vodu, i staviti ponovno kuhati sa krumpirom, lukom, mrkvom, češnjakom, slaninom ili suhim mesom (radi okusa i mirisa, ne treba ih jesti) i začinima.
Možete uliti i malo koncentrata o rajčice. Kuhajte dok leća / grah potpuno ne omekša.
Iako se i leća i grah kuhaju na isti način, okusi su dosta različiti.
Jelo je ukusno, a zgodno ako kuhate i za ukućane, samo dodate ako želite zapršku kad je gotovo, iako i krumpir daje gustoću.
Blosom1
četvrtak, 1. ožujka 2007.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
2 komentara:
Mislim da ipak za škrobni dan ne bi trebalo unutra suho meso ili slanina
Ma i ne bi, al koliko znam, puno ljudi si skuha neko meso u grahu, meso jede na proteinski, a grah na škrobni, i nikom ništ, kile svejedno idu dolje!
Objavi komentar