srijeda, 28. veljače 2007.

Složenac sa sirom

25 dg svježeg posnog sira
1/2 kiselog vrhnja
10 dg tvrdog sira
1 poriluk
1 mala tikvica
1/2 glavice karfiola
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
sol, vegeta, papar, začini po želji

Poriluk isjeći na kolutiće, tikvicu naribati na šire trakice, karfiol razdijeliti na cvjetiće.
U vatrostalnu posudu slagati poriluk, tikvicu, karfiol, svježi sir, luk i češnjak, naribati tvrdi sir. Začiniti po želji, pa slagati na isti način još 2 reda. Pola kiselog vrhnja izmutiti sa malo svježeg sira i vode ili mlijeka. Premazati po složencu.
Pokriti aluminijskom folijom ili vatrostalnim poklopcem i peći na 200 stupnjeva. Pri kraju naribati preostali sir i ostaviti u pećnici 10 - tak minuta otkriveno da se sir zapeče.

Preporuka: Složenac se treba peći barem sat vremena jer poriluku duže treba da se ispeče, pa preporučam da ga prije stavljanja u posudu kratko izblanširate (poparite ili kratko prokuhate u vrućoj vodi). Ako želite, možete složenac podliti vodom, no stavite samo malo vode, jer će svježi sir pustiti dosta tekućine.

Blossom1

Nema komentara: