ponedjeljak, 26. veljače 2007.

Couscous s povrcen

Couscous s povrcen
broj obroka 2-3


1 mali luk
1 ipo zlica maslinovog ulja
malo cili mljevene paprike
1 zlica svjezeg ribanog dumbira
1 veliak mrkva, krupno narezana
1 pastrnjak, debelo narezan
180 ml bistre juhe od povrca (ili pola kocke od povrca rastopljeno u vrucoj vodi)
150 g narezane buce
170 g cvjetace, narezane na male cvatove
1 srednje velika tikvica, izrezana na tanke ploskice
1 zlice svjezeg korijandra
1 persina
130 g instant couscousa
125 ml vrele vode
1 zlicica maslaca


1. U zagrijanu posudu sa zlicom ipo maslinovog ulja dodajte narezani luk, przite dok ne omeksa. Dodajte dumbir i mljevenu papriku. Przite 1 mn.
2. Dodajte mrkvu, pastrnjak i juhu u tecu sa lukom i zacinima. Zaklopite i pustite da zakipi. Smanjite vatru i kuhajte poklopljeno 5 minuta ili dok povrce nije skoro gotovo.
3. Dosajte bucu, cvjetacu i tikvice. kuhajte na laganoj vatri jos 10 minuta. Dosajte petrusimul i koriandar. Kuhati na laganoj vatri, bez poklopca jos 5 minuta.
4. Stavite couscous u posudu i dodajte kipucu vodu. Neka odstoji 2 minute. Dodajte po zelji soli i maslac.
5. Servirajte zajedno couscous i povrce

Iz kuharice: Bogatstvo vegetarijanske kuhinje
Njasa

Nema komentara: