ponedjeljak, 26. veljače 2007.

Fileti pastrve na roštilju

800 g FILETA PASTRVE ILI SMUDA
4 ZLICE ULJA
4 ZLICE KOSANOG MATICNJAKA
4 GRANCICE MATICNJAKA ZA UKRAS
1 LIMUN
SOL I PAPAR PO UKUSU

MASLAC S LIMUNOM: 120 g MASLACA
4 ZLICE LIMUNOVOG SOKA
4 ZLICE KOSANOG PERSINA
SOL I PAPAR PO POTREBI

U ulje umijesamo kosani maticnjak, sol, limunov sok i papar, premazemo filete pa ih ostavimo da odstoje 10 minuta. Zatim ih s obje strane pecemo na vrucoj ploci 5-7 minuta. Na laganoj vatri izmijesamo maslac, persin, limunov sok, sol i papar. Umak ne smije kuhati. Pecene filate oblozimo listovima maticnjaka pa prelijemo pripremljenim umakom.

Iz kuharice: Nova tradicionalna hrvatska kuharica
Tonkica

Nema komentara: