ponedjeljak, 26. veljače 2007.

Zapecene tikvice i rajcice


za 4 osobe

400 g tikvica
1 komadic cesnjaka
400 g rajcica
3 zlice maslinovog ulja
malo soli
crnog papra
zlicica mljevene slatke parike
250 g milerama
1 jaje (za one koji misalju proteine)
50 g parmezana
100 g naribane gaude
grancica ruzmarina

1. Narezati tikvice i rajcice na ploske.
2. u Zagrijanu tavicu dodati maslinovo ulje, luk, posoljene i popaprene tikvice. Peci sa obe strane dok ne omeksaju malo.
3. Zagrijati pecicu na 220°C
4. U djelli pomjesati mileram, gaudu, parmezan, ruzmarin, papriku (i jaje ko mejsa proteine)
5. u zdjeli za pite (ili formi za torte) poredati rajcice i tikvice. Sve skupa zaliti sa smjesom milerama i sira.
6. Peci oko 20 minuta

Ideenkueche, Sommerkueche
njasa

Nema komentara: