ponedjeljak, 26. veljače 2007.

Tikvice nadjevene rizom

4 MLADE TIKVICE
100 g. RIZE
2 MALE GLAVICE LUKA
1 CESNO CESNJAKA
2 RAJCICE
1 CRVENA PAPRIKA
1 ZELENA PAPRIKA
1/2 l JUHE OD POVRCA
4 ZLICE ULJA
1 VEZICA PERSINA
20 g MASLACA
SOL
BIJELI PAPAR

Tikvice operite, odrezite im krajeve i izdubite ih zlicicom. Luk ogulite i nasjeckajte. Na polovici luka priredite umak od rajcica. Posebno propirjajte na maslacu ostatak luka, sitno narezane paprike, narezanu sredinu od tikvica i opranu rizu. Promijesajte, zalijte juhom od povrca, osolite, popaprite, dodajte sjeckani persin i kuhajte dok se riza upola ne skuha. Kad se masa ohladi, napunite izdubljene tikvice. Slozite ih u vatrostalnu zdjelu, prelijte umakom od rajcica, zalijte juhom i pecite dok tikvice ne omeksaju.

Iz kuharice: Vegetarijanska kuhinja
Tonkica

Nema komentara: