petak, 2. ožujka 2007.

Musaka od krompira, riže i paradajza

Skuvati 750 grama krompira, pa kad se prohladi oguliti i iseći na kolutove. (u originalnom receptu, kolutovi se prže u ulju)
Posebno proprćiti sitno iseckanu glavicu crnog luka, pa dodati 2 oljuštena paradajza (ili pelata iz konzerve), malo prodinstati i dodati 60 grama riže, posoliti i doliti vode. Na tihoh vatri sve to dinstati dok pirinač ne omekša, a voda uvri.
U podmazan sud složiti red na kolutove isečenog paradajza, posoliti, dodati vegete po želji, preko staviti red već pripremljenog krompira, odozgo rižu, pobiberiti pa posuti seckanim listom peršuna, ili drugim začinima po želji. Preko ovoga staviti drugu polovinu krompira, pa red kolutova paradajza. Doliti vode (sa kašikom ulja) i peći u rerni. (u originalnom receptu, prelije se sa 3 deci ulja, jak! ali mislim da će i ovako biti ok)

NB

Nema komentara: