Dinstati 800 grama pečurki u zatvorenom sudu na vrlo malo ulja, malo vode i soli.
Preliti vodom 80 gr riže, pa kuvati na tihoj vatri dok se skuva i voda uvri.
Sitno iseckati 80 grama crnog luka, pa dinstati sa malo bibera i vegete na kašičici ulja i vode.
Posebno iseći na ploškice 250 grama paradajza.
U podmazan sud staviti red paradajza, red dinstanih pečurki, red kuvane riže, red dinstanog crnog luka (može i praziluk), pa na kraju paradajz. (po originalnom receptu iz "kuvara posnih jela", sve se to može preliti zaprškom od 1 kašike proprćenog brašna i aleve paprike, razredjene sa malo vode).
Zatim posuti seckanim peršunom, ili začinima po ukusu, i peći.
NB
petak, 2. ožujka 2007.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar