Oprati 8 paradajza i odseći na svakom poklopčić i izvaditi sredinu. Poklopčiće sačuvati, a paradajze posoliti i u svaki staviti par kapi ulja i ostaviti na stranu.
Izmešati u jednom sudu 8 kašičica riže, 1-2 čena češnjaka, 1 kašiku sitno isečenog bosiljka, 1 kašiku ulja, 2 kašike paradajz pirea (može i preostalih izgnječenih sredina od paradajza) i biber.
Ovim nadevom puniti paradajze, ali ne do vrha, jer će pirinač tokom kuvanja nabubreti.
Na svaki paradajz staviti poklopčić, pa poredjati u vatrostalnu činiju. Razmutiti vodom 2-3 kašike paradajz pirea i sipati u sud, pazeći da en predje polovinu visine paradajza. (po originalnom receptu, sve treba preliti sa par kašika ulja) i staviti u dobro zagrejanu rernu i peći oko 40 minuta.
Ko proba, nek obavezno ostavi komentar!
NB
petak, 2. ožujka 2007.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar