utorak, 27. veljače 2007.

Makaroni s rikulom











Sastojci:

350 g makarona
2-3 češnja češnjaka
120 g rikule
300 g patlidžana
30 g pinjola
50 g crnih maslina
sol
papar
20 g maslaca
3 žlice maslinova ulja
1 žlica Vegete

1. Makarone (penne rigate) skuhajte al dente u slanoj vodi, tj. pripazite da se ne prekuhaju. Ocijedite ih i sačuvajte dio tekućine.
2. Ogulite patlidžane, narežite ih na kocke, malo posolite i ostavite neka malo odstoje. Zatim ih osušite na upijajućem papiru.
3. U tavi na zagrijanom maslacu popecite kocke patlidžana. Dodajte protisnuti češnjak, papar, nasjeckane masline i Vegetu. Zatim umiješajte skuhane makarone, dio tekućine u kojoj ste ih kuhali, maslinovo ulje i dio popečenih pinjola.
4. Sve zajedno kratko prokuhajte i pred kraj umiješajte krupno narezanu rikulu, te dobro promiješajte.
Makarone s rikulom poslužite vruće, posipane ostatkom pinjola.

394 kcal / 1647 kJ

MATURANTICA

Nema komentara: