utorak, 27. veljače 2007.

Piletina s porilukom i karfiolom

Faširanci:
1 / 2 paketa mljevenog pilećeg mesa
1 glavica luka
1 češanj češnjaka
sol, vegeta, papar, vlasac, mažuran, peršin (začini po želji)...

Poriluk s karfiolom:
1 poriluk
pola manjeg karfiola
1 veća glavica luka
1 češanj češnjaka
sol, vegeta, crvena paprika, papar, vlasac, mažuran, peršin (začini po želji)...

Pola paketića mljevenog pilećeg mesa(ak ste jako gladni može i cijeli ;) ) izmješate sa sitno nasjeckanim lukom i češnjakom, dodajte začine i ostavite da odstoji.
Za to vrijeme propirjajte luk malo ulja (čajna žličica). Kad luk postane staklast, dodajte sol, vegetu, papar i malo crvene paprike, kratko propirjajte, te dodajte poriluk nasjeckan na komadiće.
Dok se poriluk pirja, namastite tavu (teflonsku) papirnatim ubrusom namočenim uljem i zagrijte tavicu (ne visoka temperatura!). Mljeveno meso oblikujte u 2 veće i 2 manje tanke šnicle, te pecite na laganoj vatri uz češće okretanje.
Kad je poriluk napola gotov, ubacite karfiol, sitno sjeckani češnjak i začine.
Sve zajedno pirjajte desetak minuta. Karfiol brzo omekani i izgubi okus, pa ga nemojte predugo pirjati.

Uz ovo jelo odlična je zelena salata.
Dobar tek!

Blossom1

Nema komentara: