utorak, 27. veljače 2007.

Slanutak sa blitvom

slanutak
grinceg (prešun, mrkva, celer)
blitva

Dan ranije namočite slanutak. Drugi dan ga skuhajte.
Ili jednostavnije, kupite konzervu kuhanog.
Grinceg očistite i narežite na sitne kockice. Stavite ga prokuhat i nakon 15-tak minuta ubacite kuhani slanutak, pa nek se još tak zajedno kuha nekih 20-tak minuta. Na kreju začinite tamari sosom.
Pažljivo sa soljenjem zbog tamarija.
Blitvu očistite, operite i narežite na rezance. Dinstajte ju uz podlijevanje vodom.
U tanjur stavite prvo slanutak, pa prek njega blitvu, pa začinite sa malo maslinovog ili bučinog ulje i onda to još pospite sa gomašijem.
Predivno nešto :)

polly/recept od deatwin

Ona Salata od tune je isto moj recept, samo što sam zaboravila upisat ime.
Idem sad probat otkrit kak se editira post :)

Nema komentara: