Sastojci (za 2 osobe): 2 salice glatkog brasna, 1/2 kocke svjezeg kvasca, 1 salica mlake vode, 2 zlice ulja, prstohvat soli; za nadjev: 1 velika limenka pelata, 1 mala tikvica, 1/2 velike crvene paprike, 1 zlicica Vegete mediteran
Kvasac rastopite u salici mlake vode. U brasnu napravite udubinu i u nju stavite ostale sastojke za tijesto, ukljucujuci i vodu s kvascem. Kad tijesto postane glatko i ne lijepi se za ruke, ostavite ga da udvostruci obujam na toplome.
Pelate stavite u posudu te malo prokuhajte da ispari visak tekucine i smjesa postane gusta. Dodajte vegete. U meduvremenu nasjeckajte tikvice na tanke kolutice i posolite kako bi iz njih izisla voda. Prije slaganja na pizzu obrisite ih ubrusom kako biste uklonili visak vode da pizza ne bude vodenasta.
U lim promjera 22 centimetra stavite tijesto pa na njega raspodjelite pelate. Poslozite povrce pa pizzu stavite peci na najvisu temperaturu oko 15 minuta u vec zagrijanu pecnicu.
* Volite li malo zacinjeniju hranu, mozete staviti nekoliko maslina ili dodati ljuti kecap ili chilli papricice.
Ovo je recept za dvije pizze, a ako vam nije potrebno za dvoje, tijesto mozete zamrznuti a pelate staviti u hladnjak.
Iz Tene
Tonkica
utorak, 27. veljače 2007.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar