utorak, 27. veljače 2007.

Patlidžani na sicilijanski način



Sastojci za 4 osobe:
1 kg patlidžana
200 g polutvrda sira (livanjskog, mladog paškog sira ili kačkavalja)
sol
papar

Za umak:
100 ml maslinova ulja
1 kg rajčica
3 češnja češnjaka
bosiljak
origano
1 žlica Vegete
Za posipavanje:
2 žlice parmezana

1. Patlidžane operite, uzdužno narežite na deblje ploške pa vrhom noža zarežite mesni dio patlidžana u obliku mrežice.
2. Ovako pripremljene patlidžane stavite u slanu kipuću vodu i kuhajte oko 5 minuta. Ploške patlidžana kuhajte dio po dio, ne sve najedanput.
3. Kuhane patlidžane izvadite na upijajući papir, ocijedite i ohladite. Dok se patlidžani hlade, pripremite umak od rajčica.
4. Rajčice operite, kratko uronite u kipuću vodu i ogulite. Rajčice očistite od sjemenki i narežite na kockice.
5. Na maslinovu ulju kratko popecite češnjeve češnjaka koje ste uzdužno prepolovili. Zatim češnjak izvadite, dodajte pripremljene rajčice i pospite bosiljkom, origanom, paprom i Vegetom. Ako su rajčice kiselije, dodajte šećera po potrebi i pirjajte oko 15 minuta.
6. Sir naribajte i rasporedite po površini ploški ohlađenih patlidžana, popaprite ih pa preklopite. Zatim nadjevene patlidžane složite u nauljenu vatrostalnu posudu, prelijte umakom od rajčica i pospite ribanim parmezanom.
7. Stavite u zagrijanu pećnicu na 220°C i pecite 10-15 minuta.

720 kcal / 3010 kJ

MATURANTICA

Nema komentara: