7 - 8 srednjih krumpira
2 veće glavice luka
sol, vegeta, crvena paprika i začini po želji
nekoliko zrna papra
Propirjajte luk na malo ulja. Kad je luk gotov dodajte začine i papar, te kratko pripirjajte. Dodajte krumpir narezan na veće i manje kockice. Pirjajte na laganoj vatri uz dolijevanje veće količine vode da bude jušno dok se sitniji komadi krumpira potuno ne raskuhaju (oni daju gustoću varivu, tako da ne treba zaprška).
Uz varivo je najbolja salata od krastavaca ili kiseli krastavci, te salata od luka (ako vas nije strah da će svi pobjeći od vas!)
Ideja: varivo od krumpira najukusnije je ako s krumpirom kuhate i meso, pa ga možete pripremiti za proteinski dan, a krumpir jedite za škrobni.
Blossom1
utorak, 27. veljače 2007.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar