utorak, 27. veljače 2007.

Piletina sa rajcicama i paprikom



za 4 osobe

1 kg pilecih bataka
2 kapule
1 ceser cesnjaka
6-8 rajcica
1 crvena paprika
2 zlice maslinovog ulja
1 vezica mazurana
2 lovorova lista
sol
crni papar
1/4 suhog bjelog vina (ili obicne vode sa pola kocke za juhu)

1. Kapulu i luk usitniti. Papriku i pome isjeci na kockice.
2. Zagrijati ulje u veliku tecu, batake ispeci u teci sa svih strana dok ne uhvate boju. Zatim izvaditi meso, i staviti sastrane. U istu tecu dodati kapulu i luk- zazutiti
3. U tecu sa lukom i kapulom dodati mazuran, lovor, papriku i rajcice. dobro zaciniti ispecene bataka sa paprom i soli.
4. Vratiti batake u tecu sa povrcem, dodati vino (ili vodu) zaciniti po zelji i na laganoj vatrici kuhat 40 minuta sa poklopcem.

Ideenkueche, Sommerkueche
njasa

Nema komentara: