utorak, 27. veljače 2007.

Krpice sa zeljem




Za 4 osobe
vrijeme pripreme oko 1 sat




potrebne namirnice:
1 i po kilogram kupusa
500 grama tjestenine (krpica ili "mašnica")
malo ulja
jedna velika kuhinjska žlica soli
crni mljeveni papar
vegeta po želji

Kupus se izriba na rezance i posoli sa žlicom soli, dobro izmiješa rukama i pusti ga se da odstoji oko pola sata najmanje. Kad je odstajao, onda se izgnječi rukama i ocijedi.
Ulje se zagrije, a može se u njega staviti i žlicu dvije šečera i zažutiti ga, ali nije obavezno. Kupus se baci na ulje i prži tj. pirja - može se dodati i malo vode sve dok ne počne mijenjati boju u smećkastu i smekša se potpuno. Miješati skoro stalno jedno pola sata. Dodati papar (u principu dosta papra, jer bi trebalo biti pikantno), soli ne treba - jedino malo vegete ako netko želi.
U međuvremenu skuhati tijesto, a ako je gotovo prije kupusa - ocijediti i isprati hladnom vodom da se ne slijepi dok stoji.
Kad je kupus izpirjan (gotovo oker boje i mekan), dodati mu tjesteninu i dobro izmiješati.
Nakon toga se samo jede...i navečer može opet :)))

Od xene :)

2 komentara:

Forumski UN recepti kaže...

Ja sam danas napravile krpice sa zeljem... Zapravo dam dinstala kupus. To ce muz za rucak dobit. Ja dodam jos zlicicu crvene paprike, a sve ostalo isto ka i ti.

Forumski UN recepti kaže...

jest...imaš pravo, može se dodati još malo crvene paprike, ali nije obavezno.
xena